Любопитни факти в изучаването на немски език

Ако все още се колебаете дали ви е нужно изучаване на немски език, то някои любопитни факти може да са от полза за вземане на правилното решение.

1.            Германия е в основата на много открития станали световноизвестни – така например през далечната 1714 г, бива открит термометъра на Фаренхайт, става известна теорията на Айнщайн за относителността.

2.            Всяка четвърта компания за нововъведения в областта на технологии, автомобили, техника е открита в Германия.

3.            Повече от 13% от патентите в световен мащаб са немски, а това обяснява и 200 000 компании за бизнес в различни сектори отварящи врати всяка година.

4.            Германия е страна, която се нарежда и в листата на най-много нови технологии, изследователски дейности и реализиране на проекти в глобален мащаб.

5.            В областта на биотехнологиите, Германия отбелязва завидна позиция до САЩ.

6.            Най-мащабните панаири биват провеждани в Германия.

7.            Страната Германия е една от най-богатите на културни ценности държави в Европа и по света. Велики имена са оставили трайна диря в историята й. С чуждо езикови обучения на немски език всеки може да се докосне до културното наследство на тази велика страна. Всяка десета книга издадена по света е написана на немски език. Всяка година се появяват над 80 хил. нови публикации на немски език.

8.            Познания по немски език и владеенето му дават необятни полета за туризма. Всеки може да посети тази страна или друга, в която немският е основен език и да попие от култура, традиции и история на местните.

9.            Немският език е заложен като основен за обученията на студенти, а дипломирането на магистри и докторанти, също става на немски език. Самата държава спонсорира 60 000 международни обмена на ученици, студенти и учители всяка година.

10.          Познанията по немски език са важна част от живота на всеки интелигентен човек днес и за всеки търсещ възможности за реализация, прогрес и по-добър социален живот.