Немски език за кариера и бизнес

Ако немският език все още не част от живота ви, но обмисляте варианти да запишете уроци по него, то настоящата информация може да е от полза.

Има много причини, които да ви помогнат да погледнете над чуждо езиковите обучения с друг поглед и едни от тях са:

1.            Страната Германия – това е най-силната на континента Европа държава и трета по развитие на икономиката държава в света. В нея има 83 млн. население, а езика немски е официален език за редица страни от Европа и света.

2.            Немският се нарежда като трети език на Земята, които е най-говорим. Преди него са японски и английски.

3.            Страната Германия има износ на стоки от повече от 940 млд. щатски долара. С приоритет са машиностроене, промишленост, фармацевтична индустрия и домакински потребности и уреди. Немски фирми печелят  милиони евро от износа си. С тези данни Германия се нарежда като най-големите работодатели и партньори, а това неминуемо налага изучаване на немски език.

4.            След Германия в листата за най-добре развити държави се нарежда Швейцария, а там също говоримият основен език е немски. Тази страна с най-високи стандарти на живот по света.

5.            Мултинационални възможности за развиване на бизнес също са заложени в познанията по немски език. Едни от най-големите международни компании са немски, а сред тях са BMW, BOSCH, DAIMLER SIEMENS, LUFTHANSA, BASF и други. Всички те имат множество международни партньори. Такива са и японците. При тях един голям процент от 70% ученици изучават немски език. Не на по-заден план се нарежда САЩ със 700 000.

Споменатите по-горе предпоставки са добра основа за стартиране в обученията на немски език. Той предоставя бизнес възможности и широки полета за изява на всеки търсещ реализация у нас или по света. Голяма част от самите кандидатури за работа се приемат на немски език.